Shell Eco Marathon

Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon er en årligt tilbagevendende international begivenhed fordelt over tre verdensdele, hhv. Amerika, Asien og Europa. Konkurrencen er arrangeret af olieselskabet Shell, og har været afholdt i mere end 30år. Initiativet er desuden støttet af EU's Kommission for Forskning og Innovation, fokus og bæredygtig udvikling.

DTU Roadrunners deltager i den Europæiske afdeling, hvor tæt på 3.000 studerende fra tekniske højskoler og universiteter i Europa konkurrerer om at designe, bygge og teste det mest energieffektive køretøj. De deltagende hold konkurrerer i to klasser, hhv. Urban Concept for små bybiler og Prototype for ekstremt optimerede biler, og inddeles derudover efter hvilken type brændstof der køres på. Begge typeklasser har hvert deres specifikke overordnede regelsæt for konstruktion af bilerne, som hver deltagende bil skal leve op til før den kan deltage. Prototype klassen har et meget generelt regelsæt, som tillader de deltagende hold at designe ekstremt minimalistiske og hyperoptimerede biler. Urban Concept klassen skal simulere moderne bybiler, og har derfor et skrappere regelsæt end Prototype klassen, En Urban Concept bil skal f.eks. have fire hjul, dør, plads til bagage og en opretsiddende chauffør.

Brændstofmulighederne for konkurrence inkluderer normal benzin og diesel samt bioethanol, Compressed Natural Gas (CNG), Brint og elektrisk fremdrift. Alle brændstoffer leveres af Shell i forbindelse med konkurrencen.

 

For mere information gå til:
Shells danske side om Eco-marathon