Om DTU Roadrunners

DTU Roadrunners er et studenterdrevet projekt ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Projektet har til formål at konstruere ekstremt brændstoføkonomiske økobiler, der kan deltage i det årlige Shell Eco-marathon og køre så langt på en liter brændstof som overhovedet muligt. Denne præstation opnås gennem de studerendes engagement i projektet, da det er de studerendes opgave at planlægge projektet, designe bilerne, udfærdige arbejdstegninger, købe eller konstruere de nødvendige komponenter og klargøre og teste bilerne, inden de kan deltage ved det årlige Shell Eco-marathon.

Projektets mål er også at vise omverdenen, at biler allerede i dag kan gøres væsentligt mere brændstoføkonomiske end de produktionsbiler der findes på vejene. Dette kan lade sig gøre ved at anvende den eksisterende teknologi på optimal vis, og ved korrekt prioritering at kørekomfort, bagageplads, vægt, m.m.. Dette opnår projektet gennem studenterdrevet projektforløb, hvor et hold ingeniørstuderende får til opgave at konstruere forskellige økobiler ud fra den teori de har fået igennem deres undervisning på DTU. Det giver de studerende en unik mulighed for at anvende deres viden i praksis inden for deres eget interesse område og de får samtidig vigtig erfaring med projektering, planlægning og gruppearbejde. 

Projektet er samtidig en del af DTU’s Bluedot program for særlig projektorienteret undervisning. En studerende som har været en del af DTU Roadrunners vil i den forbindelse opnå værdifuld indsigt i hvordan der arbejdes i erhvervslivets projekter.

Åbent Hus 2017, foto: Lisbeth Lassen
Dynamo 13.0 blev vist frem for de mange besøgende til Åbent Hus på DTU d. 3. marts 2017.