Dynamo 9.0

Dynamo 9.0

Økobilen DTU Dynamo 9.0 er et bybils koncept, designet og bygget af studerende ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby. Bilen er designet med det formål at deltage i den årlige konkurrence Shell Eco marathon, hvor hold fra universiteter verden over konkurrerer i forskellige klasser om at køre længst på hvad der svarer til en liter benzin.

DTU Dynamo har deltaget i konkurrencen siden 2004 i klassen Urban concept (en klasse for små bybiler) og har vundet klassen flere år i træk.

Dynamo 9.0 er den 9. generation af DTU’s vindende konceptbil fra 2005. Bilen er konstrueret på basis af en kulfiber monocoque, og drives af en 50cc motor. Motoren er ombygget til at køre på det CO2-neutrale brændstof bioethanol E100 (2. generation). Bilen er designet som en ultra letvægtskonstruktion, hvilket har resulteret i en meget lav egenvægt på lige under 100 kg, til gavn for bilens brændstofforbrug. Sammen med en række andre optimeringer og innovative designløsninger i forhold til sidste års bil (Dynamo 8.0), præsterede Dynamo 9.0 at forbedre sidste års verdensrekord ved at køre hvad der svarer til 612 km på én liter benzin.