Om Urban Concept

Urban Concept klassen ved Shell Eco-marathon er en klasse for små bybiler, drevet enten af konventionelle forbrændingsmotorer eller af en elektrisk drivlinje.

For at stille op i klassen skal den deltagende bil overholde en række strikse designregler, der har til formål at få de deltagende biler til at minde mest muligt om de biler der findes på vejene i dag. Bilerne skal derfor bl. a. være udstyret med lukket kabine, vinduesviskere, plads til bagage, 4 hjul med skivebremser og en dør af fornuftig størrelse. Urban Concept biler skal desuden have fornuftigt udsyn for føreren, kunne udføre en U-vending med en radius mindre end 6m og være udstyret med for- og baglygter, bremse- og blinklys. Derudover er det et krav at Urban Concept biler foretager et obligatorisk fuldt stop pr. omgang under Shell Eco-marathon for at simulere bytrafik.

Urban Concept biler, der drives af konventionelle forbrændingsmotorer, må køre på en række forskellige brændstoffer. Disse brændstoftyper inkluderer bl. a. almindelig benzin og diesel, bioethanol E100, som DTU Dynamo kører på, og komprimeret naturgas (CNG). Eldrevne biler må deltage i klassen såfremt de drives enten af en hydrogen brændselscelle eller af almindelige batterier.

Formålet med Urban Concept klassen er at vise hvor langt man rent faktisk er kommet med teknologien inden for forbrændingsmotorer, og hvor meget brændstof der kan spares, hvis energien udnyttes rigtigt og bilerne konstrueres korrekt.